Дозировка и начин на употреба


Мелатонинът не е сънотворно средство, към него няма привикване; той просто синхронизира биоритмите и гарантира спокоен и продължителен сън.

При всички лекарствени формули не са наблюдавани странични ефекти. Стандартните форми с нормално освобождаване не поддържат съня, а ретардните формули не подпомагат възникването/началото на съня. Това постига новата хронобиологично коригирана формула за контролирано освобождаване на медикамента - улеснява настъпването на съня и го поддържа за достатъчен период от време. Затова е важно възрастните пациенти, когато страдат от нарушения на съня, да се третират именно с този вид мелатонинов продукт.

Новата хронобиологично коригирана форма на мелатонин с контролирано освобождаване се предлага като Мелатонин Амброз Форте под формата на хранителна добавка и съдържа 5 мг мелатонин - 2 мг мелатонин с незабавно действие и 3 мг, налични от втория до шестия час след приема.

За осигуряване на по-добро действие се препоръчва да се прилага в доза една таблетка дневно, която да се приема с чаша вода вечер преди лягане. Таблетката не трябва да се дъвче. Не се препоръчва превишаване на дневната доза.

Независимо че Мелатонин Амброз Форте е хранителна добавка, не се препоръчва самолечение преди поставяне на лекарска диагноза.